wWw.pakban.ir
روز جهانی پنیر هر ساله در تاریخ 20 ژانویه جشن گرفته میشود. این روز به منظور بزرگداشت و قدردانی از تنوع و طعمهای مختلف پنیرها در سراسر جهان است.
روز جهانی پنیر هر ساله در تاریخ 20 ژانویه جشن گرفته میشود. این روز به منظور بزرگداشت و قدردانی از تنوع و طعمهای مختلف پنیرها در سراسر جهان است. پنیر یکی از مواد غذایی محبوب و پرمصرف است که در فرهنگ های مختلف به اشکال گوناگون تهیه و مصرف میشود.
در این روز علاقهمندان به پنیر میتوانند با امتحان کردن انواع مختلف پنیر، شرکت در رویدادهای مرتبط، یا حتی برگزاری مهمانیهایی با تم پنیر، این روز را جشن بگیرند. همچنین، بسیاری از تولیدکنندگان محلی و فروشگاههای مواد غذایی نیز تخفیفها و پیشنهادات ویژه ای برای مشتریان خود ارائه میدهند.
اگر عاشق واقعی پنیر باشید، خوب میدانید که بیش از ۲۰۰۰ نوع پنیر مختلف در دنیا داریم. در هر کشوری پنیرهای مخصوصی تولید میشود و هر کدام از این پنیرها طعم و عطر متفاوتی دارند. بعضی از این پنیرها آنقدر مواد اولیه نایابی دارند که به گرانترین پنیر دنیا شناخته میشوند. در این مطلب تصمیم گرفتیم یک مقاله جامع راجع به انواع پنیرها بنویسیم.
مانند بسیاری از موارد تاریخی دیگر، تعیین تاریخ دقیق تولد پنیر دشوار است. علاوه بر این، از آنجایی که این غذا ممکن است در نقاط مختلف جهان به اشکال مختلف ظاهر شده باشد، تعیین مکان و زمان دقیق به عنوان تاریخ و مهد تولد این ماده لبنی دشوارتر است.
از زمان تمدنهای باستانی، پنیر به ویژه مورد توجه انسان بوده است، زیرا این ماده غذایی را میتوان برای زمانهای قحطی ذخیره کرد. پنیر همچنین غذای خوبی برای سفر به حساب میآمد: حمل و نقل راحت، نگهداری آسان و سرشار بودن این ماده غذایی از چربی، پروتئین، کلسیم و فسفر است. پنیر نسبت به شیر سبکتر و جمع و جورتر است و مدت زمان بیشتری قابلیت نگهداری دارد.
اگرچه به نظر میرسد که منشاء پنیر یک بحث دائمی است، اما توافق نظر در محدوده تاریخی بین 8000 سال قبل از میلاد، زمانی که گوسفندان اهلی شدند، و 3000 قبل از میلاد وجود دارد.
افسانه کشف پنیر
قدیمیترین و رایجترین افسانه در مورد منشاء پنیر، داستان یک تاجر عرب را روایت میکند. این تاجر در سفری طولانی در صحرا، شیر را در ظرفی که از شکم بره درست شده بود، گذاشت. زمانی که تاجر برای خوردن شیر رفت، دید که شیر منعقد و تخمیر شده است، این به خاطر مایه پنیر داخل شکم بره و گرمای زیاد صحرا بود.
با وجود این افسانهها، بسیاری از نویسندگان معتقدند که پنیر قبلاً در دوران ماقبل تاریخ شناخته شده بود. با این حال، مستندترین شواهدی که داریم از مطالعه دانشمندان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در ایالات متحده آمده است. این مطالعه از کشف بقایای پنیر نرم و ماست در سواحل دالماسی در کرواسی خبر میدهد. این بقایا، قدیمیترین شواهد تولید پنیر هستند که قدمت آن به 7200 سال قبل میرسد.
پنیرها از نظر کشور تولیدکننده، نوع شیر، مدت زمان ماندن در انبار، مزه و کاربری تقسیم بندی میشوند. خیلی از پنیرها در شرایط منحصربه فردی تولید میشوند و در شرایط دیگری قابل تولید نیستند، مثل پنیر راکفورت و مانچگو. بعضی از پنیرها با اینکه از یک منطقه خاصی میآیند، ولی در بقیه مناطق هم تولید میشوند. مثلا با اینکه پنیر گودا یک نوع پنیر هلندی است، ولی الان در همه کشورها تولید میشود.
انواع پنیر را بر اساس ویژگیهایشان به چند دسته تقسیمبندی میکنند. از جمله این ویژگیها میتوان به نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترشکردن آن، رژیم غذایی جانور، روش کار و میزان رطوبت پنیر اشاره کرد.
پنیر یکی از خوشمزهترین و همینطور مفیدترین محصولات لبنی شناخته شده است. پنیرها مزایای زیادی برای بدن دارند. اول از همه اینکه میتوانند باعث کاهش خطر بیماری قلبی شوند و به قویتر شدن استخونهای شما کمک میکنند. از همه مهمتر با خوردن پنیر میتوانید از پوسیدگی دندانها جلوگیری کنین، چون کلسیم موجود در پنیر باعث تقویت دندانها میشود. اگه فشار خون دارید، میتوانید با مصرف پنیر، تا حدودی فن را کنترل نمایید.